Ompelimosta


Vaatteiden korjauttaminen kannattaa, sillä siinä säästyy niin rahaa kuin luontoakin. Miksi ostaa kokonaan uusi vaate, jos vanhan saa korjautettua tai muodistettua? 

K
orjauttaminen aina ekoteko

Eko-ompelimo Ekku käyttää uusiutuvaa, vihreää sähköä.
 


Ompelimon koko kalusto koneineen on hankittu käytettynä ja kunnostettu ompelimon käyttöä varten. 
 

Ompelimolla valmistettavien tuotteiden materiaali on kierrätettyä. Sitä hankitaan ompelimolle vaateteollisuudesta esim. leikkuujätteenä, varastojen ylijäämänä tai poistotekstiilinä.

Ompelimolla on myös pieni myyntinurkkaus, josta löytyy ompelimolla käsityönä valmistettuja ekologisia tuotteita. Näitä ovat mm.kestotalouspaperit, kestovanulaput, toilettilaukut sekä palasaippuan pussukat.


Ompelijana toimii Lahtelainen pukuompelija Ekku.

"Käsityöläisyys on ollut haaveenani lapsesta alkaen. Isoäitini oli ompelija ja kova tekemään käsitöitä ja ihailin aina hänen taitojaan. Olen kehittänyt taitojani mummon jalanjäljissä ja 2003 valmistuin pukuompelijaksi ja siitä lähtien olen opetellut muita perinteisiä käsityötaitoja, virkkaamista, neulomista ja kirjomista. Luonnon ja eläinten ystävänä kierrättäminen ja korjaaminen on minulle jokapäiväistä. Pidän vanhoista tavaroista, harrastastan kirpputoreilla kiertelemistä ja suorastaan rakastan vintage-vaatteita. Siihen harrastukseen kuuluu olennaisesti korjaileminen, ja sitä olenkin tehnyt melkein koko ikäni. 
Idean korjausompelimosta sain syksyllä 2016 yrittäjyyden kurssilla, ja pian pääsinkin Lahden alueen osuuskunta Startin jäseneksi. Vihdoin saan tehdä työkseni sitä mitä olen aina haaveillut 
!" -Ekku


Eko-Ompelimo Ekku on Lahden alueen osuuskunta Startin jäsen.